Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur-Rasul

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur Rasul buat semua..
Kebetulan..jatuh pada hari jumaat..penghulu segala hari..
Subhanallah...tinggi martabat nabi muhammad s.a.w kan...


Sedikit saya selitkan URL kisah nabi kita..Nabi Muhammad s.a.w:

Kisah Nabi Muhammad-Maulidur Rasul





Sekian utk kali ini.

Can't Wait

Saya cuma nak bg tau semua..yang saya betul2 tak sabar nk gi kenduri kawen my sweet sista n bro! SAra & Wan..

Tak sabar nk tgok korg!!!



.
.
.
.
.
.
.
.
.




ok! itu je utk kali ni..sekian,nyte!~






*can't wait juga..

Monday, February 22, 2010

Stress + Excited = Sewel

Monday, February 22, 2010
Sabtu lepas aku datang office konon nk siapkan keje semua..& alhamdulillah mmg siap la semua..


dan cam biasa..alek tu dia dtg amek..kali ni special sket sbb Chiqa our baby pon ada!haha dia da debab! dan sgt gedik!!


dan nk di pendekkn cite..sesuai ngat tajuk post kali ni...


punye la teruja nk jumpe chiqa sbb nk bwk dia jln2..bwk dia mkn kat taman!

aku pun tergesa2 turun..disamping perang mulut kat hp ng epit n nuar..



maka jadi la kesah ni....




cam sialan tol!


leh lak kan..ni perkara plg malu dlm idop aku k!


sumpah aku tak perasan langsung..mmg segan tak hengat..aku sedar pun masa dlm kete..


dah depan KL Convntn Cntr baru dia tnye.."u mmg pakai selipar cam tu ke? "



then aku tgok bwh...

apa lg..jerit la aku...malu gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee


wakakaka n ayat biasa yg dia ckp kat aku...


"u gile!"
cett! muke comel ni pon dia kata gile..patot aku jd cm ni.hahaha








*sile jgn gopoh bl anda tengah stress!!

Saturday, February 20, 2010

Bertunang?

Saturday, February 20, 2010
Ok kawan2..
Dengan rasminya saya umumkan..saya mmg kene bertunang 2hb May ni..
korang..jemput dtg yer..lokasi nnt saya bg tahu,,

Tp korang tengok..saya ni cm bersedia ke?tak kan?waaaaa

Saya tak buat apa2 lagi..
Tp pihak dia da wat mcm2...

Hurm..pas bertunang sure kena kawin..
awal sungguh! then lagi berdebar..parents dia nk wat merisik n bertunang lain2 hari..
family saya tak biasa berbuat begitu..kebiasaannya dua majlis tu pada hari yg sama..

ada sapa2 leh terangkan apa patot saya buat masa parents dia dtg merisik tu?
siyess saya tak tahu nak wat apa..nk tdo ke..nk gi clubin ke..nk gi mancing ke..pengasan ke..
waaa help laaaaa bg la tau cm ne plsss..

sy tak tahu n tak ingat langsung majlis2 kawen sbelum ni..sbb last mak cik saya kawen masa tu masih sekolah lg..so tak ingat!
n saya anak sulung..sye segan la nk tnye kat family...so u ols bg la comment kat cni plsss

sye rasa seronok tp saya rasa takot..nape ntah!~

lepas lebih 7 tahun kami couple now dia nk bertunang..np tak tunggu 10 tahun couple dulu kan..
hahaha cita2 saya masih lum tercapai lg..

tp demi parents dia la wat saya rasa kuat!
pd hal mama ngan babah relex je..mebi tu psl saya rasa lengah2 kot..hahaha

ok kawan2..pasni saya akan jd sungguh pendiam ok!haha


*next step!~

Friday, February 12, 2010

Sekejam Firaun kew?

Friday, February 12, 2010
"...kalau zaman firaun, firaun tu kejam..haa dia ni lebih kejam dari firaun..."







suke aku statement kakak tu..betol apa dia kata...


hahaha aku rasa cm da mula bosan ngan suasana ni. yang membuat aku susah nk lepaskan sbb ada kawan2 yg best! even sorg dua je yg prob tp dorg wat aku bahagia. Tpi tu la..bl kebebasan di kawal..sape tahan? ini bukan zaman sekolah lagi..Kami dah besar dan ada yg dah beranak pinak.tp bila didesak cm ni..sapa tahan.


Ntah la..bosan dah menghantui..hari2 wat mende tu hilang rasa seronok cm dulu2.

Tp sbb kejarkan nama..mangsanye kami lah..


aku berdoa..biar org2 tu terseksa nnt..sbb dia tak rasa apa kami rasa....

dan aku susah nk maafkan org cm tu..sbb mempergunakan kami!

rasa la ko saat2 akhir ko nnt..aku sentiasa doa kejatuhan ko satu hari nnt..semoga ditimpa kat anak cucu cicit ko nnt.

wlu aku rasa kejam berdoa cm tu..tp ko kene sedar..ko lebih kejam! keji! hati busok!





*bawaklah nama dan harta ko serta pangkat ko kat kubor nnt!

Tuesday, February 9, 2010

Kurafat & Hasad Dengki

Tuesday, February 9, 2010

Baru balik dari kerja. then singgah Mcd pekena bubur panas time2 hujan ni ;p nyumiee

Then borak ngan dia. dan sebab tu aku tulis topik ni utk entry kali ni. Benda ni ada sangkut paut ngan family dia. Besar dugaan Allah s.w.t ke atas mak dia. Tak habis kene buatan org seumur hidup..kena lagi kali ni..benda sama..psl meniaga.Biasalah org kita ni..pantang nampak org lain senang..maju..mula la dengki..tak ke depa pk kesan dia nnt? apa guna dia duk puasa,solat kalau perasaan ni tak dicegah lagi dari mula..





Kisah yg sama mcm dlm drama TV gak..hurm..cian mak dia..moga mak dia tabah setabah dugaan pertama yg masih mak dia harungi sekarang. Ok..mak ayah dia dah tak keje..lalui hari2 tua dgn hobi mereka dari muda lagi.berniaga! bermula kat pahang dulu..ada kedai makan..tp dek kerana hasad dengki..mak dia kene sihir seumur hidup..kesannya..sentiasa lemah..tapi syukur even dah bertahun2 berlalu..tp mak dia kuat lagi..caranya..sentiasa dekatkan diri kat Allah..menngaji..ajar budak2 mengaji..alhamdulillah mak dia bertahan..


dan sekarang..kena lak lagi skali..

mak dia start dah dekat sebulan meniaga buat mee rebus kat area rumah dia..mmg laku..sbb masakan utara mak dia mmg layan..hari peratama niaga..untung betul..syukur2..

dan hari2 berikutnye makin untung dan pulang modal...


tp hari ni..yg pelik tu..satu bungkus pun tak terlaku..kami mmg tau angkara siapa..tp anggap je ni dugaan..ayah dia tetap nk meniaga..dan tawakal sahaja..org tu buat pintu rezki mereka tutup sampai kan..ada org dtg kedai tu..tp tnye nk laksa 2 bungkus..pdhal terang2 ada tulis MEE REBUS..so nmpk sgt org tu sihir tu kabur mata org ramai cm kedai tu tak wujud..


pdhal org tu pun meniaga gak..tp bukak kedai biasa je..bkn kedai makanan..tp sbb dengki..ntah la..pelik la depa ni..tua nk mati pon masih wat hal cm ni..tp ko jgn risau la org gile...mak dia maafkan..dan harap ko berubah..yg tak leh blah..mmg ketara angkara dia..siap bg tau kat jiran lain psl tak suke ng mak dia niaga kat ctu..kononnye dia yg nk niaga..tp cite lebat dah gak bukak gerai..bl dpt kt org lain..mula lah perangai..then 2 hari lepas..siap balik kampung tetibe je..then hari ni dia alek KL..teros jd cm ni..siap pandang serong kat mak dia..hurm..





*ko akan puas tgok kejatuhan org lain kat dunia..tp ko sendiri akan tengok kejatuhan ko kat sana kelak akibat perbuatan ko ni..semoga Allah membuka pintu hati ko..sbelum ko pergi menghadap-Nya..Aminn..

Monday, February 8, 2010

Pengguna Jalan Raya Di Malaysia

Monday, February 8, 2010

Ingin saya tegaskan disini tentang beberapa persoalan!!
mengenai apa2 kejadian kemalagan yang berlaku di sini,di Malaysia..

Mengapa kerap kali jika berlaku kemalangan antara motosikal dan kenderaan lain, org awan sgt suke menyalahkan kenderaan berat berbanding motosikal?

-baru2 ni ada 1 kejadian menimpa anak officemate sy. dia langgar org yg naik moto tu sehingga mengakibatkan pemboceng motor tersebut meninggal. tapi bila org awan datang melihat..mereka terus membabibuta nk belasah anak officemate saya tu! relex la..sy tak bekap dia sbb dia anak officemate saya..cuma saya terkila jika jadi kat diri saya! kenapa tak dengar penjelasan dulu? kene tak biarkan polis urusakan?masing2 nk tunjuk heroo? kite Malaysia ok! ada undang2...

-punca kemalangan selepas polis buat siasatan dan ada saksi mengatakan..motor tu salah. pandu dlm keadaan laju dan main masok lorong..yg sedih..penunggan motor tu menunggang TANPA helmet DAN lesen! yang pakai helmet pembonceng..tp akibat langgar kuat, dia terpelanting dan helmet pon ntah ke mana..so salah siapa sekarang?

dan jika kes lain pon..kite sbg org awam pls la..apa pon report polis dulu..ingat ye..kite MASIH ADA UNDANG2...!! kite serahkan je ke pihak berkuasa..jgn buat hukuman sendiri..kita tak tahu sapa betol n sapa salah..mcm mana kalau kejadian ni jd kat diri kita or anak kita?
dlm keadaan trauma..gementar..takot..tiba2 terus diserang dan dipersalahkan....

DAN

pls la stop guna ayat " OH PEREMPUAN KE BAWAK..MMG LALAI..KELAM KABOT JE!! "
pls la weh...kejadian kemalangan kecil mmg bnyk punca dari wanita..tp kemalangan besar tu semua..sape yg bawak kete? kan...so kite semua tak leh salahkan sesape..semua sama..dan biarlah undang2 yang mengawal kte...





*buat saya lemah nak bawak kete ;(