Wednesday, November 22, 2017

P i n d a h

Wednesday, November 22, 2017

As'salam.

Akhirnya setel kes pindah rumah. Now back to Sentul. Good Bye Ukay Perdana. 5 tahun duduk sana. Banyak kenangan tapi hidup kena teruskan..so time to move on. Moga tempat baru ni, baik2 je utk kami.

And usia perkahwinan hampir cecah 6 tahun. Alhamdulillah. Org tua kata, lepas fasa 5 tahun, hidup kembali stabil. Alhamdulillah syukur sgt.

5 tahun sebelum ni byk dugaan yg hebat. Paling dugaan, husband tukar kerja dah 3x.
Sesungguhnya Allah akan bersama org yg sabar and teraniya.  Now husband dpt better offer.
Now dah setengah tahun kat situ and yes, syukur Alhamulillah rezeki Allah sapa yg leh kata tidak.

to my darling blogger yg i hutang hadiah berapa tahun lepas, InShaAllah lepas fasa busy husband ni setel, dia akan uruskan hadiah korang ok. 

sorry sgt and thanks sbb sabar. Doakan rezeki kami melimpah ruah ya..


xoxo,
CekUngu.

Friday, September 1, 2017

Hadiah

Friday, September 1, 2017

as'salam semua.
dekat setahun tak active.
banyakkkk sgt terjadi sepanjang setahun nie.
paling byk dugaan husband dan kerjayanya.
well, sebab berpegang pada prinsip yg sabar itu indah, rezki itu dari Allah..
Alhamdulillah syukur rezeki Allah siapa yg boleh menidakkan.
buat blogger2 yg hakak patut bagi hadiah tu, hakak akan tunaikan. sorry sbb lama.
office dulu tu pedajal ktrg. berhentikan husband 24jam tanpa notis. alasan project dah takde..takpelah dh setahun pun. dah gi serang pun.
moga dia berubah and tak buat naya kat org lain lak. lepas dgn dia, ada lagi yg teruk sampai tak byr gaji. plg teruk project masuk tp masuk poket sendiri agaknya. hal org atas, tp org bwh jd mangsa.
and now husband dpt better. dua bulan hari2 kerja non stop dek project cenderahati utk sukan sea 2017. syukur.
buat kawan2 yg kadang rasa kita di uji ni, just igt..ada lagi yg kuat ujian dari kita. betul lah, Allah tak uji di luar kemampuan kita.
thanks kawan2, family yg sentiasa support and bg semangat utk ktrg. moga Allah balas baik budi kalian.